Minitarte cu cremă şi struguri
După ce ai preparat un meniu delicios pentru aceste asfârşit de săptămână, te poţi relaxa cu această tartă!
Ingrediente
Pentru aluat
2-3 linguri cacao 300 g făină 250 g margarină 1 praf de sare 100 ml apă rece 50 g zahăr
Pentru umplutură
2 plicuri budincă de vanilie
boabe de struguri
Mod de preparare
Cerni făina, adaugi margarina, zahărul, praful de sare şi cacaua. Frămânţi aluatul şi torni treptat câte un pic de apă până obţii un aluat mai elastic. Bagi la frigider 1-2 ore, apoi îl scoţi, îl întinzi cu sucitorul şi îl pui în formele de minitarte.
Încingi cuptorul. Înţepi cu furculiţa din loc în loc aluatul, după care îl dai la cuptor 10-15 minute. Între timp, prepari crema de budincă, conform instrucţiunilor de pe plic. Pui budincă în fiecare formă, iar deasupra adaugi boabele de struguri spălate în prealabil. Serveşti după ce s-a răcit.
sursa foto: Profimedia