Minitarte cu legume

Alege un preparat delicios, simplu şi rapid, precum aceste minitarte cu legume.
Ai nevoie de
Pentru aluatul franţuzesc
250 g făină ½ pahar apă 1 praf sare 250 g unt 1 linguriţă oţet
Pentru umplutură
1 morcov
1 dovlecel
1 ceapă
2 ardei graşi roşii
2 căţei usturoi
1 lingură ulei
3 ouă
150 g caşcaval
150 g iaurt
unt, pentru uns formele
sare
piper
Pentru decor
1 legătură ridichi roşii
1 mână măsline negre (sau cu ce doreşti)
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina pe o planşetă sau într-un bol mare, adaugi treptat apa, sarea, oţetul şi 25 de grame de unt. Frămânţi bine până obţii un aluat care se dezlipeşte de pe mâini. Laşi aluatul să se odihnească o jumătate de oră, după care întinzi o foaie pe care pui restul de unt frecat bine. Împătureşti aluatul în patru, îl întinzi din nou şi iar împătureşti, pentru ca, la fi nal, să-l dai la frigider. Repeţi procedura de 3-4 ori, la intervale de 30 de minute. Este bine ca de fiecare dată să foloseşti cât mai puţină făină.
Pentru umplutură, tai legumele cât mai fin, le pui într-o oală mică în care torni uleiul, adaugi sare şi piper după gust şi le sotezi la foc mic. După ce se răcesc, adaugi ouăle bătute, caşcavalul ras şi iaurtul.
Întinzi aluatul şi, cu un pahar, îl tai şi-l aşezi în forme mici, unse cu unt. Înţepi din loc în loc cu furculiţa, pentru a nu crăpa în timpul coacerii, apoi adaugi în fiecare formă câte puţin din compoziţia de legume. Mai razi deasupra puţin caşcaval. Laşi minitartele la copt 45 de minute. După ce se răcoresc, le decorezi cu felii de măsline şi de ridichi, cu brânză rasă sau cu ce-ţi pofteşte inima.