Minitarte cu ou

minitarte cu ou profimedia jpeg

Pentru această reţetă poţi înlocui ceapa uscată cu cea verde. Ştiai că dacă mănânci zilnic ceapă verde îţi creşte imunitatea? Datorită unui plus de vitamine A şi C pe care le aduce în organism, ceapa verde previne bolile respiratorii, cardiace şi reumatismale. De asemenea, potasiul pe care-l conţine contribuie la controlarea presiunii sângelui, iar calciul şi fosforul din compoziţia ei menţin rezistenţa oaselor.

Ingrediente (4 minitarte) 1 pachet foi de plăcintă ulei, pentru uns foile 4 ouă

Pentru umplutură

1 ceapă

1 lingură ulei

4 căţei usturoi

600 g spanac

sare

piper

Mod de preparare

Tai ceapa julien şi o căleşti în ulei. Adaugi usturoiul tocat. Sotezi spanacul 10 minute, presari sare, piper şi-l laşi la răcit.

Ungi cu ulei fiecare formă de tartă, apoi aşezi în ele câte 5-6 foi de plăcintă unse cu ulei. Pentru finalizarea umpluturii, amesteci spanacul cu ceapa şi usturoiul.

Umpli cu spanac tartele şi le dai la cuptor până când se coace aluatul. Le serveşti cu câte un ou fiert, tăiat pe jumătate.

foto: profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg