Minitarte cu şuncă şi caşcaval

Sunt atât de multe felurile în care poţi combina şunca şi caşcavalul, încât nu ştii în ce să dai iama mai întâi. Ca să-ţi uşurăm alegerile, îţi porpunem o reţetă de gustare ori de aperitiv, minitarte cu şuncă şi caşcaval.
Minitarte cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente (12 porţii)
3 ouă 4 felii şuncă Praga 1 ceapă 100 g caşcaval 2-3 foi aluat foitaj ulei pentru uns foile 50 g unt sare piper
Minitarte cu şuncă şi caşcaval - Mod de preparare
Ungi cu ulei fiecare foaie de foitaj în parte. Încingi cuptorul. Baţi ouăle, adaugi şunca tăiată mărunt, ceapa tocată, caşcavalul dat prin răzătoare, sarea şi piperul, pe care le amesteci cu o lingură de lemn sau cu o furculiţă.
Ungi formele de tarte cu unt. Cu gura unui pahar, decupezi din aluat forme rotunde pe care le aşezi în fiecare formă de minitartă, acoperi pereţii acestora şi torni din compoziţie.
Laşi la copt 15-20 de minute sau până când devin aurii-arămii.