Minitarte de ciocolată cu zmeură

Zmeura este pur şi simplu delicioasă în deserturi. Încearcă şi tu o reţetă de mini tarte de ciocolată, care nu vor rezista cu siguranţă prea mult în farfurie.
Ingrediente
Pentru blat
225 g făină
2 linguri pudră de cacao
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
120 g unt, tăiat cubuleţe
85 g zahăr pudră
1 ou
Pentru cremă
350 g smântână pentru frişcă
170 g ciocolată neagră bucăţele
6 linguri cremă de ciocolată Nutella
zmeură proaspătă
frunze de mentă
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt, praful de sare şi esenţa de vanilie. Încorporezi untul. Combini cu zahărul şi oul bătut. Strângi aluatul ca o bilă. Îl înfăşori în folie de aluminiu şi dai la frigider 1 oră.
Pentru cremă, pui într-un vas ciocolata mărunţită şi Nutella. Dai în clocot smântâna. O torni caldă peste ciocolată. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Laşi la răcit la temperatura camerei. Întinzi aluatul pe o suprafaţă pe care ai presărat puţină făină. Decupezi 8 cercuri, de aproximativ 0.5 cm grosime. Aşezi aluatul în forme speciale pentru mini tarte. Împingi marginile în interior. Înţepi cu o furculiţă din loc în loc şi dai la frigider 30 de minute.
Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Dai tartele la copt, 15 minute. Mixezi crema câteva minute. O torni într-o ustensilă de ornat prăjituri, apoi umpli, în mod egal, mini tartele. Decorezi cu zmeură proaspătă, după gust. Serveşti cu frunze de mentă, opţional.
Sursa https://aseasyasapplepie.com