Minitarte de ciocolată cu zmeură

minitarte de ciocolata cu zmeura jpeg

Zmeura este pur şi simplu delicioasă în deserturi. Încearcă şi tu o reţetă de mini tarte de ciocolată, care nu vor rezista cu siguranţă prea mult în farfurie.

Ingrediente

Pentru blat

225 g făină

2 linguri pudră de cacao

½ linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

120 g unt, tăiat cubuleţe

85 g zahăr pudră

1 ou

Pentru cremă

350 g smântână pentru frişcă

170 g ciocolată neagră bucăţele

6 linguri cremă de ciocolată Nutella

zmeură proaspătă

frunze de mentă

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt, praful de sare şi esenţa de vanilie. Încorporezi untul. Combini cu zahărul şi oul bătut. Strângi aluatul ca o bilă. Îl înfăşori în folie de aluminiu şi dai la frigider 1 oră.

Pentru cremă, pui într-un vas ciocolata mărunţită şi Nutella. Dai în clocot smântâna. O torni caldă peste ciocolată. Amesteci până obţii o compoziţie omogenă. Laşi la răcit la temperatura camerei. Întinzi aluatul pe o suprafaţă pe care ai presărat puţină făină. Decupezi 8 cercuri, de aproximativ 0.5 cm grosime. Aşezi aluatul în forme speciale pentru mini tarte. Împingi marginile în interior. Înţepi cu o furculiţă din loc în loc şi dai la frigider 30 de minute.

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Dai tartele la copt, 15 minute. Mixezi crema câteva minute. O torni într-o ustensilă de ornat prăjituri, apoi umpli, în mod egal, mini tartele. Decorezi cu zmeură proaspătă, după gust. Serveşti cu frunze de mentă, opţional.

Sursa https://aseasyasapplepie.com