Minitarte „fantezie“
Un aperitiv deosebit pentru o zi specială.
Ingrediente:
Pentru aluat: 100 g unt 1 ou 200 g făină sare 6 linguri lapte
200 g şuncă
1 ardei gras roşu
2 ardei iuţi verzi
3 roşii
2 ardei iuţi roşii
1 lingură ulei
Mod de preparare:
Într-un vas, faci o adâncitură în mijlocul făinii, pui sarea, oul şi untul moale. Torni laptele. Frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Îl acoperi şi-l laşi la frigider 3 ore. Opăreşti roşiile şi le descojeşti. Tai ardeiul şi roşiile cubuleţe, ardeii iuţi în rondele, iar şunca felii subţiri. Sotezi roşiile şi ardeiul într-o lingură de ulei. Împarţi aluatul în şase părţi, le întinzi şi le aşezi în fiecare formă de tartă unsă cu unt şi presezi cu degetele. Îndepărtezi aluatul care depăşeşte forma. Înţepi cu furculiţa pe toată suprafaţa formei.
Coci tartele în cuptorul încins în prealabil, până devin aurii. Le laşi la răcorit. Umpli cu compoziţia de roşii şi ardei, aşezi deasupra câte o feliuţă de ardei roşu şi verde iuţi. Pui pe scobitori câte o felie de şuncă rulată şi înfigi în tartă.
Dificultate mică
6 porţii
Timp de preparare: 1h