Minitort cu ciocolată

Unbaked Chocolate Cakes jpeg

Ciocolată, frişcă, unt şi miere. O combinaţie perfectă pentru un minitort cu ciocolata. Nici nu-ţi poţi dori ceva mai mult de la un desert.

Preparare: 1 h Dificultate: mică 10 porţii

Ingrediente

Pentru blat

200 g biscuiţi cu unt

100 g unt

1 lingură miere

Pentru cremă

100 g ciocolată simplă

100 g ciocolată cu lapte

200 ml smântână pentru frişcă

20 g zahăr pudră

Pentru decor

150 ml frişcă

Preparare

1. Pui biscuiţii într-o pungă de plastic, o închizi şi îi striveşti cu sucitorul. Îi pui într-un castron, adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine.

2. Pui amestecul de biscuiţi într-o formă de 12x36 cm îmbrăcată cu folie de plastic şi apeşi cu mâna pentru a se forma blatul. Faci din biscuiţi şi o margine de 2 cm.

3. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o laşi să se răcorească. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră şi la final încorporezi treptat ciocolata topită şi răcită.

4. Torni crema peste blatul din formă şi o introduci la frigider ca să se întărească crema. O scoţi din formă, desprinzi folia, o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată de minitort cu ciocolata cu frişcă. Aceasta minitort cu ciocolata o poţi decora şi cu fructe de sezon.

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajiturele din bezea cu mandarine

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Figaro cu gem

Prajitura Buturuga

Prajitura Buturuga

sursa foto: Profimedia