Minitort cu ciocolată
Ciocolată, frişcă, unt şi miere. O combinaţie perfectă pentru un minitort cu ciocolata. Nici nu-ţi poţi dori ceva mai mult de la un desert.
Preparare: 1 h Dificultate: mică 10 porţii
Ingrediente
Pentru blat
200 g biscuiţi cu unt
100 g unt
1 lingură miere
Pentru cremă
100 g ciocolată simplă
100 g ciocolată cu lapte
200 ml smântână pentru frişcă
20 g zahăr pudră
Pentru decor
150 ml frişcă
Preparare
1. Pui biscuiţii într-o pungă de plastic, o închizi şi îi striveşti cu sucitorul. Îi pui într-un castron, adaugi untul topit şi mierea şi amesteci bine.
2. Pui amestecul de biscuiţi într-o formă de 12x36 cm îmbrăcată cu folie de plastic şi apeşi cu mâna pentru a se forma blatul. Faci din biscuiţi şi o margine de 2 cm.
3. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o laşi să se răcorească. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră şi la final încorporezi treptat ciocolata topită şi răcită.
4. Torni crema peste blatul din formă şi o introduci la frigider ca să se întărească crema. O scoţi din formă, desprinzi folia, o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată de minitort cu ciocolata cu frişcă. Aceasta minitort cu ciocolata o poţi decora şi cu fructe de sezon.
Prajiturele din bezea cu mandarine
Prajiturele din bezea cu mandarine
sursa foto: Profimedia