Minitort cu foi de clătite

clatite jpeg

La cât de aspectuos şi de gustos este următorul deliciu, mai că nu-ţi vine să crezi cât de uşor se prepară. În plus, este şi economicos. La final, vei fi scos din buzunar aproape 10 lei.

Ingrediente Pentru clătite

½ l lapte

1 cană apă minerală

2-3 linguri de ulei

2 ouă

făină

ulei pentru copt şi arome

Pentru umplutură

4-5 mere verzi cu coajă tare (sunt cele mai indicate pentru gătit)

1-2 batoane de scorţişoară

ghimbir ras

Preparare

Pentru aluat, torni apa minerală şi laptele într-un bol, presari un praf de sare, adaugi făina în ploaie. Amesteci, apoi pui cele 2-3 linguri de ulei, ouăle bătute separat şi amesteci continuu până când aluatul devine curgător, mai puţin dens decât cel de pandişpan. Adaugi aromele şi dai la frigider 15 minute. Coci clătitele şi le laşi deoparte.

Speli şi cureţi merele de coajă (opţional, sunt mult mai sănătoase şi gustoase cu coajă), apoi le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă. Ghimbirul, după ce l-ai spălat, îl cureţi de coajă. Dai pe răzătoarea mică şi îl adaugi peste merele din cratiţă împreună cu batoanele de scorţişoară şi cu două linguri de zahăr.

Pui vasul la foc moderat şi amesteci încontinuu până când se pătrund. Când devin moi, le dai deoparte şi le pisezi cu telul. Fierbi apa cu restul de zahăr până se îngroaşă siropul. Iei de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie.

Îmbraci o formă de cozonac cu foile de clătite, umpli cu amestecul de mere pasate şi împătureşti cu marginile clătitelor. Dai la cuptor până când se rumeneşte puţin deasupra. Cu 10 minute înainte de a închide focul, torni siropul în tavă. Laşi desertul în formă până se răceşte. Răstorni pe un platou şi ornezi cu felii de mere.