Minitorturi cu ciocolată

minitorturi cu ciocolata jpeg

Cine poate oare rezista unei ispite dulci cu ciocolată? Şi până la urmă de ce să-i rezişti unui gust atât de bun, mai ales într-o zi de Sărbătoare? Iată un desert cu care îi vei încânta pe cei apropiaţi. Sfat: pentru reuşita cremei, frişca nu se dă în clocot, altfel se taie.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 3 ouă 80 g zahăr pudră 2 pacheţele zahăr vanilat 80 g făină 20 g cacao

250 ml frişcă lichidă

70 g zahăr tos

50 g cacao

150 g ciocolată simplă

100 g migdale feliate

150 g glazură de ciocolată neagră

150 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Amesteci frişca lichidă cu zahărul tos, cu 50 g de cacao, pui pe foc şi aduci la punctul de fierbere. Iei de pe flacără, adaugi ciocolata simplă bucăţi şi amesteci până se ­topeşte. Laşi să se ­răcească, pui în frigider să se întărească, apoi baţi bine cu mixerul.

image

Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi, o întinzi pe o tavă în strat subţire şi dai să se întărească. După ce s-a răcit, cu o spatulă creezi aşchii de ciocolată.

image

Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră şi baţi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu zahărul vanilat, făina cernută cu 20 g de cacao, amestecând uşor de jos în sus.

image

Torni aluatul într-o tavă unsă şi ­tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit 15 minute. Laşi să se răcească în ­tavă, răstorni şi tai cercuri cu ­diametrul de 8 cm.

image

Lipeşti câte trei cercuri cu cremă, le îmbraci cu cremă şi deasupra torni glazura de ciocolată neagră. Partea de jos o tapetezi cu migdale feliate. Pui cremă deasupra fiecărui tortuleţ, aşezi aşchii de ciocolată şi apeşi uşor.

image