Minitorturi cu ciocolată
Cine poate oare rezista unei ispite dulci cu ciocolată? Şi până la urmă de ce să-i rezişti unui gust atât de bun, mai ales într-o zi de Sărbătoare? Iată un desert cu care îi vei încânta pe cei apropiaţi. Sfat: pentru reuşita cremei, frişca nu se dă în clocot, altfel se taie.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 3 ouă 80 g zahăr pudră 2 pacheţele zahăr vanilat 80 g făină 20 g cacao
250 ml frişcă lichidă
70 g zahăr tos
50 g cacao
150 g ciocolată simplă
100 g migdale feliate
150 g glazură de ciocolată neagră
150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Amesteci frişca lichidă cu zahărul tos, cu 50 g de cacao, pui pe foc şi aduci la punctul de fierbere. Iei de pe flacără, adaugi ciocolata simplă bucăţi şi amesteci până se topeşte. Laşi să se răcească, pui în frigider să se întărească, apoi baţi bine cu mixerul.
Topeşti ciocolata cu lapte pe baie de aburi, o întinzi pe o tavă în strat subţire şi dai să se întărească. După ce s-a răcit, cu o spatulă creezi aşchii de ciocolată.
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră şi baţi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile bătute cu zahărul vanilat, făina cernută cu 20 g de cacao, amestecând uşor de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit 15 minute. Laşi să se răcească în tavă, răstorni şi tai cercuri cu diametrul de 8 cm.
Lipeşti câte trei cercuri cu cremă, le îmbraci cu cremă şi deasupra torni glazura de ciocolată neagră. Partea de jos o tapetezi cu migdale feliate. Pui cremă deasupra fiecărui tortuleţ, aşezi aşchii de ciocolată şi apeşi uşor.