Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie

minitorturi cu mousse de ciocolata si vanilie jpeg

Cele mai simpatice minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie pot fi preparate chiar la tine în bucătărie. Arome proaspete şi răcoritoare combinate într-un delicios desert care ca ademeni pe mulţi din cei dragi.

Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie - Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat 125 ml ulei 125 ml apă minerală 150 g făină 1 praf de copt 4 ouă 4 linguri pudră de cacao 150 g zahăr pudră 2 linguriţe esenţă de rom

Pentru cremă

4 ouă

10 linguri zahăr

5 linguri lapte praf

650 ml frişcă lichidă

4 pliculeţe gelatină

½ fiolă esenţă de vanilie

3 linguri ciocolată tartinabilă

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

Pentru decor

coacăze

ornament ciocolată albă

Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci ouăle cu zahărul până devin spumoase, torni treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la temperatură medie. Scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou.

Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou cu gelatină.Trei sferturi din cremă o amesteci cu 3 linguri

cu ciocolată tartinabilă.

Formezi din hârtie de copt mici cilindre în care vei asambla minitortul. Mai întâi, tai cu un pahar cercuri din pandişpanul de cacao. Adaugi peste, cu ajutorul unui poş, aproximativ trei degete de cremă de cacao, apoi două degete de cremă de vanilie şi nivelezi. Repeţi operaţiunea până epuizezi toate ingredientele. Dai formele la rece pentru 3-4 ore. În momentul servirii, ornezi tortuleţele cu ciocolată menaj topită, coacăze roşii şi ciocolată albă.

Mousse de ciocolată şi caramel sărat

Mousse de ciocolată şi caramel sărat

Mousse de ciocolată cu sumă de kiwi

Mousse de ciocolată cu sumă de kiwi

Tort cu mousse de ciocolată

Tort cu mousse de ciocolată



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg