Musaca

Ti-ai mai rămas ceva carne tocată de la sarmale? Nici urmă de sărmăluţe în frigider pentru că s-au mâncat de bune ce-au fost? Nu-i nimic. Poţi face o delicioasă musaca.
Ingrediente (1 tavă)
1 kg cartofi 1 kg carne tocată amestec 2 cepe 1 ou 100 ml smântână 50 g unt 2-3 roşii 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval ras sare piper
1 cană suc de roşii
1 linguriţă rasă de zahăr
1 linguriţă de cimbru
Cum se prepară
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă cu puţină sare. Îi laşi până poţi înfige furculiţa în ei, apoi îi pui într-o strecurătoare şi îi treci sub jet de apă rece. Astfel, opreşti brusc procesul de fierbere şi îi vei putea tăia felii fără să se fărâmiţeze.
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în untul topit. Păstrează din unt şi pentru uns tava. Adaugi şi carnea. Laşi la foc mediu şi, după 15 minute, torni lingura de bulion, pui pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, apoi dai deoparte şi laşi să se răcească puţin. Torni smântâna şi oul şi amesteci.
Din cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii rotunde începi să aşezi pe fundul unui vas termorezistent, uns cu unt, un strat de cartofi, apoi carne şi tot aşa până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Presari caşcavalul ras şi deasupra aşezi roşiile tăiate felii.
Pentru sos amesteci sucul de roşii cu zahărul şi cimbrul şi torni peste musaca. Încingi cuptorul şi laşi până când se rumeneşte frumos.