Musaca

Cine nu a mâncat vreodată dintr-o musaca aburindă, de-abia ieşită din cuptor? Nu-i aşa că v-am făcut poftă? Ce mai aşteptaţi?
Ingrediente
500 g carne tocată (după gust)
800 g cartofi
1 legătură ceapă verde
100 ml supă de carne sau de legume
3 linguri pastă de roşii
4 linguri ulei
oregano uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt, o căleşti cu două linguri de ulei bine încins şi o lingură de apă, până începe să se îngălbenească. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până când scade toată zeama. După ce se răcoreşte adaugi oregano, sare şi piper, după gust. Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii mai groase.
Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi carne tocată, continui cu alt strat de cartofi şi carne tocată, până epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Adaugi supa de carne sau legume, iar deasupra întinzi pasta de roşii. Introduci forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi o serveşti caldă sau rece.