Musaca cu carne de pui

1365790875 5982musaca 20de 20pui jpeg

Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 g carne de pui, 1 ceapă, 1 lingură unt, 1 jumătate, pahar de ulei, 1 jumătate, cană lapte, boia de ardei, 1 lingură pastă de tomate, pătrunjel verde, tocat pentru decor, sare, piper

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Mai întâi pui la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe în apă cu un praf de sare. Cât timp fierb, pregăteşti amestecul de carne. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins, iar când începe să se aurească, pui carnea tocată, condimentezi cu sare, piper şi boia, după gust, pasta de tomate şi laşi 30 de minute să scadă bine zeama, amestecând din când în când. Scurgi cartofii de zeamă şi faci un piure cu lapte şi unt.

Aşezi într-un vas termorezistent uns un strat de piure, unul de carne, unul de piure, unul de carne şi la final unul de piure. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de mi nute. Când este gata, presari pătrunjel verde tocat.

Cristina-Elena, Piteşti