Musaca cu umplutură de brânză şi sos bechamel

musaca cu umplutura de branza si sos bechamel jpeg

Aproape oricine ştie să prepare clasica musaca. Însă, nouă ni s-a făcut poftă de una altfel, mai specială, adică de o musaca cu umplutură de brânză şi sos bechamel, pentru o cină cu întreaga familie.

Musaca cu umplutură de brânză şi sos bechamel - Ingrediente (6 porţii)

8 cartofi mari 300 g şuncă feliată sare

50 g unt

1 lingură făină

200 ml lapte

nucşoară

3 ouă

200 ml smântână

250 g brânză telemea

Musaca cu umplutură de brânză şi sos bechamel - Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert în apă cu sare. Îi laşi cât să se pătrundă puţin. Ai grijă să nu-i ţii prea mult că se sfărâmă. Îi scurgi şi îi treci prin jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere şi îi dai deoparte. Îi tai felii, nici prea groase, nici prea subţiri.

Pentru sosul Bechamel, topeşti untul, pui făina, torni laptele, amestecând continuu şi, la final, adaugi nucşoara. Baţi ouăle, peste care pui smântâna şi brânza fărâmiţată. Baţi bine să se combine toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent, uns cu sos Bechamel, pui un strat de felii de cartofi, apoi torni jumătate din cantitatea de amestec cu brânză şi ou. Aşezi un alt strat de cartofi, torni sosul Bechamel şi întinzi unele peste altele feliile de şuncă. Acoperi cu ultimul strat de cartofi şi pe deasupra torni restul compoziţiei de brânză. Laşi la cuptor până se rumeneşte.