Musaca de carne şi cartofi

musaca carne cartofi jpeg

Într-adevăr, de multe ori, o mâncare cu carne şi cartofi repezintă o idee salvatoare. Este şi cazul reţetei de musaca de carne şi cartofi.

Ingrediente pentru reţeta de musaca de carne şi cartofi

1 kg de cartofi 500 g carne tocată 2 cepe 200 ml suc de roşii 2 ouă 2 linguri ulei 4 linguri iaurt gros pătrunjel verde nucşoară rasă sare piper

Mod de preparare reţetă musaca de carne şi cartofi

Fierbi cartofii cu coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri.Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti într-o lingură de ulei bine încins până când se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi continui călirea, amestecând mereu, până când scade zeama lăsată de carne. Adaugi sucul de roşii şi mai căleşti puţin.Condimentezi carnea cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust şi adaugi pătrunjel tocat fin. Amesteci şi laşi câteva minute compoziţia să se pătrundă de arome.Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi un strat de rondele de cartofi, adaugi umplutura de carne, apoi acoperi cu un alt strat de cartofi. Torni deasupra ouăle bătute cu iaurtul, stropeşti cu puţin ulei, după care introduci musacaua la cuptor pentru circa 40-50 de minute. O serveşti caldă.

Dacă aveţi nelămuriri referitor la reţeta de musaca de carne cu cartofi, vă rugăm să scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.