Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică

musaca de cartofi cu carne jpeg

Am pregătit de multe ori această reţetă clasică de musaca de cartofi cu carne şi niciodată nu ne săturăm cu o singură porţie. De fiecare dată poftim la încă una, şi la încă una şi tot aşa. udăm festinul culinar cu puţin vin roşu şi ne bucurăm de o reţetă care nu îşi are originile în bucătăria românească, dar care a devenit una foarte obişnuită pentru noi.

Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică - Ingrediente (1 tavă)

2 cartofi 1 ceapă 200 ml suc de roşii ½ cană orez 400 g carne porc 150 g ciuperci 4 roşii pătrunjel sare piper 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ulei

Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică - Mod de preparare

Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Nu-i lăsa însă prea mult! Speli şi feliezi ciupercile, amestecându-le cu orezul şi mai ţii câteva minute pe foc.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea pe care ai tăiat-o în cubuleţe. Când e gata, o dai deoparte. Cureţi şi toci ceapa julien. O căleşti, împreună cu usturoiul, în uleiul în care ai fript carnea, apoi torni sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper. Laşi pe foc să se combine aromele.

Încingi cuptorul. Într-un vas termorezistent, aşezi un strat mai gros de felii de cartofi, peste care torni sucul de roşii, apoi întinzi un strat de orez, carnea şi iar orez cu ciuperci. La final, pui deasupra felii de roşii cu care acoperi în întregime mâncarea. Dai la cuptor 20 de minute. Laşi musacaua de cartofi cu carne să se odihnească puţin şi ornezi cu pătrunjel.

Musaca de vinete şi cartofi cu carnea

Musaca de vinete şi cartofi cu carnea

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca de post cu cartofi şi gulie

Musaca de post cu cartofi şi gulie

Musaca de cartofi cu somon

Musaca de cartofi cu somon