Musaca de cartofi noi cu carne tocată

musaca de cartofi noi cu carne tocata jpeg

Ingredientele pentru această musaca de cartofi noi cu carne tocată pot dintre cele mai variate. Poţi înlocui cartofii noi cu dovlecei ori vinete, iar carnea tocată poate fi de pui, de vită ori amestec. Important este să nu uiţi de condimente şi de verdeaţă.

Musaca de cartofi noi cu carne tocată - Ingrediente (1 tavă)

500 g carne tocată (după gust) 800 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 100 ml supă de carne sau de legume 3 linguri pastă de roşii 4 linguri ulei oregano uscat sare piper

Musaca de cartofi noi cu carne tocată - Mod de preparare

Toci ceapa mărunt, o căleşti cu două linguri de ulei bine încins şi o lingură de apă, până începe să se îngălbenească. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până când scade toată zeama. După ce se răcoreşte adaugi oregano, sare şi piper, după gust.

2Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii mai groase. Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi carne tocată, continui cu alt strat de cartofi şi carne tocată, până epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Adaugi supa de carne sau legume, iar deasupra întinzi pasta de roşii. Introduci forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi o serveşti caldă sau rece.

Musaca din paste cu spanac şi ştevie

Musaca din paste cu spanac şi ştevie

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca de post cu cartofi şi gulie

Musaca de post cu cartofi şi gulie