Musaca de cartofi noi şi carne tocată

musaca carne tocata cartofi noi jpeg

Da, ştim! Se zice că este mai mult o mâncare de iarnă, dar uite cum o facem noi de primăvară: musaca de cartofi noi şi carne tocată. Ştiţi cu toşii gustul cartofilor noi! Staţi numai şi aşteptaţi să vedeţi ce gust au în această mâncare!

Musaca de cartofi noi şi carne tocată - Ingrediente

500 g carne tocată (după gust) 800 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 100 ml supă de carne sau de legume 3 linguri pastă de roşii 4 linguri ulei oregano uscat sare piper

Musaca de cartofi noi şi carne tocată - Mod de preparare

Toci ceapa mărunt, o căleşti cu două linguri de ulei bine încins şi o lingură de apă, până începe să se îngălbenească. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până când scade toată zeama. După ce se răcoreşte adaugi oregano, sare şi piper, după gust. Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii mai groase. Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi carne tocată, continui cu alt strat de cartofi şi carne tocată, până epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Adaugi supa de carne sau legume, iar deasupra întinzi pasta de roşii. Introduci forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi serveşti musacaua de cartofi noi şi carne tocată caldă sau rece.