Musaca de cartofi şi carne

musaca de cartofi si carne jpeg

Nu este o mâncare tradiţională românească, dar ne este foarte familiară şi aşteptăm cu nerăbdare să mai mâncăm o porţie de musaca de cartofi şi carne.

Ingrediente pentru musaca de cartofi şi carne

600 g carne tocată (amestec porc cu vită) 2 linguri ulei 1 kg cartofi 100 ml supă de carne (sau de legume) 2 cepe 100 g ciuperci 2 ouă cimbru 2 linguri pastă de tomate 200 g caşcaval 1 lingură de pesmet sare piper

Mod de preparare pentru musaca de cartofi şi carne

Speli bine cartofii şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Îi strecori, cureţi coaja şi îi tai felii subţiri. Între timp, căleşti ceapa tocată în uleiul încins, adaugi carnea şi ciupercile tocate. Căleşti până când scade bine zeama lăsată de ciuperci şi carne. Laşi la răcit, apoi amesteci cu pasta de tomate, cimbru, sare şi piper, după gust.

Ungi o formă termorezistentă cu ulei, o tapetezi cu pesmet, pui un strat de felii de cartofi, adaugi jumătate din compoziţia de carne, continui cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne şi acoperi cu ultimul strat de cartofi. Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras şi torni deasupra musacalei. Adaugi supa în tavă şi introduci musacaua de cartofi şi carne în cuptorul încins pentru circa 45-50 de minute.

sursa foto: ImageFood