Musaca de dovleac, preparatul perfect pentru iarnă

Dovleacul este un ingredient de sezon extrem de căutat, aşa că îl poţi folosi într-o reţetă de musaca. Rezultatul este gustos şi săţios, iar această musaca îţi va încânta toate simţurile!
Musaca de dovleac - Ingrediente
4 cartofi 3 felii dovleac 500 g carne de pui 1 dovlecel 3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 150 g telemea uşor sărată de vacă sau de bivoliţă sare piper 2 linguri ulei 1 lingură unt
Musaca de dovleac - Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi laşi la răcorit, după care îi cureţi şi-i tai rondele. Căleşti în ulei ceapa şi, când devine sticloasă, pui carnea tocată, roşiile şi verdeaţa tăiate, sare şi piper. Laşi să fi arbă până scade zeama. Ungi tava cu unt, aşezi dovlecelul tăiat rondele, jumătate din compoziţia de carne, feliile de dovleac tăiate, compoziţia de carne rămasă, cartofii, iar deasupra razi brânza. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua.