Musaca de dovlecei şi carne tocată
Vă putem oferi 1000 de motive pentru a vă convinge să pregătiţi această musaca de dovlecei şi carne de porc: de la aspect şi gust până la nenumăratele beneficii ale dovleceilor asupra sănătăţii. Dar noi credem că deja v-aţi convins şi v-aţi şi apucat de gătit.
Musaca de dovlecei şi carne tocată - Ingrediente (1 tavă)
350 g cartofi 300 g dovlecei 500 g carne tocată porc cu vită 1 ceapă tocată fin 3 ouă ulei ½ linguriţă cimbru boia dulce 1 lingură pastă de tomate 2 felii roşii, pentru decor 150 g caşcaval ras 1 lingură unt sare piper
Musaca de dovlecei şi carne tocată - Mod de preparare
Pui la fiert cartofii în coajă. În carnea tocată adaugi 3 ouă bătute separat, ceapă, sare, piper, boia, cimbru, pastă de tomate, le amesteci, le căleşti şi le laşi până când scade zeama.
Separat, tai dovleceii rondele. După ce s-au fiert cartofii (dar nu prea tare), îi tai rondele şi îi laşi în sită. Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi un strat de cartofi, apoi carne, un strat de dovlecei, carne, până termini ingredientele. La final, acoperi cu rondele de dovlecei, cu caşcavalul ras şi cu feliile de roşii. Bagi la cuptorul preîncălzit şi laşi cam 30 de minute.