Musaca de roşii şi dovlecei la cuptor

musaca de rosii si dovlecei la cuptor jpeg

Pentru cei care nu se prea dau în vânt după carne, dar şi pentru cei care sunt înnebuniţi după gustul şi mirosul roşiilor de vară, avem reţeta perfectă. O musaca de roşii şi dovlecei la cuptor cu o multitudine de gusturi şi arome care se combină şi se întrepătrund într-un delicios preparat care te cheamă la masă.

Musaca de roşii şi dovlecei la cuptor - Ingrediente

3 dovlecei 3-4 roşii 150 g măsline negre 150 g kaizer 4-5 căţei de usturoi ierburi aromate sau cimbru frunze de busuioc 2 linguriţe de zahăr 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval ras sare  piper

Musaca de roşii şi dovlecei la cuptor - Cum se prepară

Se spală bine dovleceii şi roşiile, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă, pe vertical, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie, până se epuizează toate feliile. Din loc în loc, se pun felii de kaizer. Se adaugă măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, se presară ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc tocate mărunt, zahărul, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei, se presară printre cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor pentru circa 25 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă de legume. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă, până când legumele sunt bine pătrunse şi rumenite frumos deasupra. dacă aveţi nelămuriri referitoare la modul de preparare al acestei reţete de musaca de roşii şi dovlecei la cuptor vă rog să ne scrieţi în rubrica de comentarii.