Musaca de vinete

Musaca de vinete jpeg

Ingrediente: 3 vinete medii 1 caserolă carne tocată (mixtă sau de pasăre) 2 cepe mari 3 roşii ulei sare, piper pătrunjel 150 g caşcaval

Mod de preparare:

Speli şi tai legumele după preferinţă. Speli vinetele şi le cureţi de coajă. Le tai felii de un deget, chiar şi mai subţiri, le presari cu sare şi le laşi ca să iasă apa din ele. Le ştergi cu prosoape de hârtie şi le prăjeşti în puţin ulei câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi carnea tocată, amestecând din când în când. O laşi pe foc până se pătrunde bine, iar la final adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat. Într-o tavă termorezistentă aşterni un rând de vinete, apoi carne, apoi din nou vinete şi carne, până se termină ingredientele. Acoperi cu un rând de roşii feliate. Dai la cuptorul preîncălzit. Cu 15 minute îninte să fie gata, scoţi şi presari caşcavalul ras deasupra (sau parmezan). Este posibil sa se strângă grăsime în exces de la carne, pe care o poţi scurge înainte de servire.