Musaca de vinete cu carne tocată de vită
Cu numai câteva ingrediente proaspete poţi obţine cea mai bună musaca de vinete cu carne tocată de vită. Cu multă răbdare, le-am prăjit în puţin ulei (atenţie că tind să absoarbă foarte mult), am pus un strat din ele, un strat de carne preparată , am înnobilat cu frunze de busuioc şi i-am poftit pe cei dragi la masă.
Musaca de vinete cu carne tocată de vită - Ingrediente (1 tavă)
3 vinete 500 g carne tocată de vită 2 cepe 3 roşii ulei sare piper busuioc 2 căţei usturoi pisaţi 1 legătură pătrunjel
Musaca de vinete cu carne tocată de vită - Mod de preparare
Speli vinetele şi le tai felii de un deget, chiar şi mai subţiri, le presari cu sare şi le laşi ca să iasă apa şi amăreala din ele. Le ştergi cu prosoape de hârtie şi le prăjeşti în puţin ulei câte 1-2 minute pe fiecare parte. Căleşti ceapa tăiată mărunt şi usturoiul şi adaugi carnea tocată, amestecând din când în când. O ţii pe foc până se pătrunde bine, iar la final adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat.
Într-o tavă termorezistentă, pui un rând de vinete, apoi carne, din nou vinete şi carne, până termini ingredientele. Acoperi cu un rând de roşii feliate şi busuioc tocat. Dai la cuptorul preîncălzit. O ţii până când se rumeneşte frumos şi o serveşti caldă.