Musaca de vinete şi carne de vită

musaca de vinete si carne de vita jpeg

Nu uita să dai un plus de savoare acestei reţete de musaca de vinete şi carne de vită cu puţin busuioc. Originar din Asia tropicală, busuiocul a ajuns în Europa cu un secol înainte de Hristos. Ocimum Basilicum este o plantă anuală şi se pare că în lume există 60 de soiuri care se deosebesc prin miros, culoare şi aromă. Pentru condimentarea mâncărurilor, specialiştii recomandă să se utilizeze frunzele plantei numai la final, deoarece în timpul fierberii ele îşi pierd atât culoarea, cât şi aroma.

Musaca de vinete şi carne de vită - Ingrediente (1 tavă)

2-3 vinete potrivite 500 g carne tocată de vită 2 cepe potrivite 50 ml ulei ½ linguriţă cimbru boia dulce de ardei 1 cutie roşii descojite 200 g caşcaval ras 1 lingură unt sare piper

roşii

frunze de busuioc

Musaca de vinete şi carne de vită - Mod de preparare

Toci ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Adaugi carnea tocată, condimentezi cu cimbru, sare, piper şi boia, după gust. Amesteci de câteva ori şi apoi adaugi roşiile de la cutie, tocate în prealabil. Laşi la foc mic 30 de minute până scade bine zeama.

Tai vinetele rondele şi le rumeneşti. Ungi cu unt câteva forme Ramekin (vase termorezistente) şi aşezi în fiecare câte o rondea de vânătă. Continui să pui în fiecare vas câte două linguri din amestecul de carne. Acoperi cu o rondea de vânătă şi apoi cu o lingură de carne. La final, presari cu caşcaval ras.

Pui formele pe o tavă încăpătoare şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. Laşi musacaua să se răcească un pic în forme. O aşezi pe o farfurie şi, în momentul servirii, decorezi această musaca de vinete şi carne de vită cu frunze de busuioc şi cu feliuţe de roşii.

Mâncare cu carne şi vinete

Mâncare cu carne şi vinete

Chifteluţe din vinete cu sos de roşii

Chifteluţe din vinete cu sos de roşii

Salată de vinete cu usturoi şi iaurt

Salată de vinete cu usturoi şi iaurt