Musaca. Reţeta simplă
Dacă vrei să prepari o reţetă simplă de musaca, aceasta este. Noi am ales, azi, pentru voi, o reţetă clasică şi simplă, dar extraordinar de delicioasă, pe care o poţi prepara oricând pentru familia ta.
Musaca. Reţeta simplă - Ingrediente
700 g carne tocată în amestec 1 ceapă 1 praz, numai partea albă 1 morcov 1 ou 4 linguri de smântână sare piper 2 linguri ulei 500 g cartofi ulei pentru uns tava
2 ouă
3 linguri smântână
100 ml bulion
Musaca. Reţeta simplă - Mod de preparare
Dai morcovul prin răzătoare şi îl amesteci cu carnea. Toci ceapa şi prazul, le pui la călit în două linguri de ulei şi, după ce devin sticloase, adaugi carnea, sarea şi piperul şi laşi la gătit. Dai deoparte şi aştepţi să se răcească. Speli şi cureţi cartofii, îi tai felii rotunde şi îi prăjeşti în ulei încins pe o parte şi pe cealaltă. Îi scoţi pe şerveţele absorbante. După ce s-a răcit carnea o amesteci cu oul şi cu smântâna. Ungi o tavă cu ulei, aşezi un strat de carne, apoi unul de cartofi, iar carne şi termini cu cartofi. Poţi turna peste musaca un amestec obţinut din două ouă, bulion şi trei linguri de smântână. Dai la cuptor şi ţii până când se rumeneşte.