Muşchi de porc afumat împănat FOTO

muschi de porc afumat impanat jpeg

Dacă nu ţii post şi vrei să-ţi impresionezi prietenii invitaţi la masă în acest weekend, când îl sărbătorim şi pe Sfântul Nicolae, poţi prepara această reţetă de muşchi de porc afumat împănat. Necesită ceva mai mult timp de preparare, dar rezultatul este absolut delicios.

Muşchi de porc afumat împănat - Ingrediente (6-8 porţii)

800 g muşchi de porc afumat întreg 600 g pulpă de vită 100 g slănină 1 ceapă 300 g rădăcinoase (morcov, ţelină, păstârnac) 4 frunze de dafin 40 g unt 5 cuişoare 200 ml vin roşu sare piper

Muşchi de porc afumat împănat - Mod de preparare

Slănina o tai în şase-şapte bastonaşe potrivit de groase. Faci două crestături în fiecare felie de carne şi introduci bucata de slănină.

image

Toci ceapa mărunt, iar rădăcinoasele – felii sau cuburi mai mari. Căleşti toate legumele în unt, le răstorni într-un vas termorezistent şi pui cuişoarele şi frunzele de dafin.

image

Crestezi adânc, din loc în loc, muşchiul de porc afumat, dar fără să-l străpungi până jos. Speli carnea de vită, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai în şase-şapte felii de aceeaşi mărime.

image

Aşezi feliile de carne de vită în tăieturile de la muşchi. Legi strâns cu o sfoară muşchiul (ca în imagine) şi-l condimentezi cu sare şi piper.

image

Torni vinul, acoperi cu o folie de aluminiu şi introduci vasul la cuptor pentru 50 de minute. Mai adaugi din când în când apă, dacă mai este nevoie.

image