Muşchi de porc în aluat

1366122272 2795muschi jpeg

Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc, 1 conservă ciuperci, 2 cepe, 2 ouă + 1 gălbenuş, 100 g unt, 1 pachet aluat congelat de patiserie, condimente după gust

Pregatire: 30 min Coacere: 45 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Cu cel puţin 2 ore înainte de a pregăti, laşi aluatul să se dezgheţe şi apoi îl despătureşti ca să obţii o foaie cât se poate de dreaptă.

Treci ciupercile prin maşina de tocat şi amesteci tocătura cu ceapa călită uşor în 50 g unt. Adaugi ouăle şi potriveşti gustul de sare şi condimente. Ungi o tavă cu unt, aşezi aluatul şi vei lucra pe jumătate de foaie, fără să rupi aluatul în două. Pe această jumătate de foaie pui întâi un prim strat de ciuperci cu ceapă, aşezi muşchiul peste ele şi îl îmbraci cu restul ciupercilor cu ceapă.

Aduci jumătatea de aluat nefolosită peste carne şi lipeşti aluatul de jur împrejurul cărnii. Ungi cu gălbenuş şi dai la cuptor, la foc mic.