Muşchi de vită cu ciuperci în aluat

muschi de vita cu ciuperci in aluat jpeg

Poţi strânge reţete de fripturi de Crăciun de pe acum, chiar dacă suntem în plin post înainte Sărbătorii Naşterii lui Isus. Iar această reţetă de muşchi de vită cu ciuperci în aluat este una dintre cele mai apetisante. Nu sunteţi de acord cu noi?

Muşchi de vită cu ciuperci în aluat - Ingrediente (8 porţii)

1,5 kg muşchi de vită 5 linguri unt 500 g ciuperci 3 cepe 600 ml vin roşu 600 g aluat patiserie 2 gălbenuşuri 2 foi de dafin 1/2 linguriţă coriandru 1/2 linguriţă ienibahar 1/2 linguriţă cimbru sare piper

Muşchi de vită cu ciuperci în aluat - Mod de preparare

Ceapa tocată se căleşte în două linguri de unt, se adaugă ciupercile tocate mărunt şi se lasă, la foc potrivit, ­până scade zeama lăsată de ciuperci. Se adaugă vinul şi se lasă până scade, amestecând des. Se dă vasul deoparte, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se răcească.

Muşchiul se condimentează cu sare, piper, coriandru, cimbru, ienibahar, se toarnă 500 ml vin roşu, se pun foile de dafin şi se lasă la marinat peste noapte. Se scoate din marinată, se usucă şi se rumeneşte în trei linguri de unt pe toate părţile, la foc ­iute. Se întinde aluatul în dreptunghi, se pun amestecul de ciuperci şi muşchiul de vită.

Se rulează, dar nu foarte strâns. Se presează bine marginile, ca să nu se desfacă, şi se unge cu gălbenuşurile bătute. Se aşază ­într-o tavă unsă şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până devine auriu. Se închide focul şi se mai lasă încă 10 minute în cuptor.