Muşchi de vită la cuptor cu sos de bere

muschi de vita la cuptor in sos de bere jpeg

E musai să foloseşti pentru această reţetă de muşchi de vită la cuptor cu sos de bere puţin busuioc, pentru o aromă bogată şi specială. Uscat sau proaspăt, aşa cum îl găseşti în magazine la ghivece, este un ideal antiiinflamator, cu rezultate împotriva cistitelor. Cel mai la îndemână este să foloseşti busuioc în prepararea salatelor. Dar la fel de benefic este şi ceaiul. Îkl poţi bea la micul dejun, pentru că are un gust foarte bun! În plus, calmează durerile intestinale şi reduce simptomele răcelii.

Muşchi de vită la cuptor cu sos de bere - Ingrediente (8 porţii)

1 kg muşchi de vită 5-6 linguri muştar 2-3 linguri ulei 100 ml supă de legume sau de carne 200 ml bere 4 ciuperci mari 4 căţei usturoi 2-3 foi dafin cimbru busuioc sare piper

Muşchi de vită la cuptor cu sos de bere - Mod de preparare

Se unge muşchiul cu muştar pe toate părţile, se aşază într-un castron acoperit cu folie de aluminiu şi se ­lasă la frigider două ore, să se ­frăgezească. Se unge o tavă cu ulei, se aşază bucata de carne, se adaugă usturoiul feliat, sare, piper, după gust, foile de dafin, cimbru, busuioc, se adaugă supa de legume sau de carne, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.

Se întoarce bucata de carne, se adaugă ciupercile tăiate felii mari, berea şi se lasă din nou la cuptor, neacoperită, pentru încă 20 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul format în tavă. Când friptura se rumeneşte şi sosul începe să se îngroaşe, este gata.

Separat, se prepară un piure de cartofi pentru garnitură. Friptura este suculentă şi se serveşte tăiată felii, alături de piureul de cartofi şi sosul din tavă.

foto: Photoland/SucreSale