Muşchi de vită Wellington
Este una dintre cele mai apreciate mâncăruri din lume, fiind un adevărat test pentru gospodine.
Ce ai nevoie › 1 kg muşchi de vacă (din partea de mijloc) › 400 g foitaj › 400 g champignons › 2 cepe › 2 linguri unt › 400 ml vin Madeira › 2 linguri smântână › 1 lingură pătrunjel tocat › 2 linguri ulei › 80 g pate de ficat › 2 gălbenuşuri › sare › piper
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, la fel ciupercile şi pătrunjelul. Se încinge untul, se înăbuşă ceapa, se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă până scade tot lichidul. Se stinge cu vinul de Madeira, se adaugă smântâna şi se lasă pe foc mare până scade complet. Se condimentează cu pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust.
Se condimentează muşchiul, după gust, şi se rumeneşte în uleiul încins, la foc foarte iute. Se scurge de ulei, se unge cu
pate de ficat şi se aşază pe foaia de aluat întinsă în prealabil. Se adaugă compoziţia de ciuperci de jur împrejur, se înveleşte cu aluatul, se ung marginile cu gălbenuş bătut şi se presează bine.
Resturile de aluat se taie în diferite forme sau fâşii care se folosesc drept decor, ungând în prealabil bucăţile de aluat cu
gălbenuş, apoi se presează pe suprafaţa foii de aluat în care este învelit muşchiul.
Se coace 35 de minute în cuptorul încins la 220° C şi se lasă să mai stea circa 10 minute în cuptorul cald.