Muşchiuleţ de porc cu sfeclă
4 porţii
Dificultate medie
1 oră
600 g muşchiuleţ de porc
1 linguriţă piper proaspăt măcinat
1 linguriţă de sare
3 linguri ulei
3 sfecle de mărime medie
2 morcovi
zeama de la 1 lămâie
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tamponezi muşchiuleţul de porc cu un şerveţel pentru a-l usca. Îl asezonezi cu piper şi sare.
Încălzeşti într-o tigaie uleiul şi pui muşchiul de porc. Îl laşi 6-9 minute pe fiecare parte, apoi dai tigaia la cuptor şi o mai ţii aproximativ 10 minute. O dai deoparte să se odihnească 5 minute.
Cureţi sfecla de coajă şi o dai tai bastonaşe. Cureţi morcovii. Pui legumele la fiert în vase separate. Când sunt gata le scoţi şi tai şi morcovii pe lungime. Le pui într-un bol şi asezonezi cu zeamă de lămâie, ulei, pătrunjel şi sare.
Feliezi muşchiuleţul de porc în 4 porţii. Serveşti cu legumele fierte.