Muşchiuleţ  de porc cu sfeclă

sfeclă cu porc jpeg

4 porţii

Dificultate medie

1 oră

600 g muşchiuleţ de porc

1 linguriţă piper proaspăt măcinat

1 linguriţă de sare

3 linguri ulei

3 sfecle de mărime medie

2 morcovi

zeama de la 1 lămâie

pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tamponezi muşchiuleţul de porc cu un şerveţel pentru a-l usca.  Îl asezonezi cu piper şi sare.

Încălzeşti într-o tigaie uleiul şi pui muşchiul de porc. Îl laşi 6-9 minute pe fiecare parte, apoi dai tigaia la cuptor şi o mai ţii aproximativ 10 minute. O dai deoparte să se odihnească 5 minute.

Cureţi sfecla de coajă şi o dai tai bastonaşe. Cureţi morcovii. Pui legumele la fiert în vase separate. Când sunt gata le scoţi şi tai şi morcovii pe lungime. Le pui într-un bol şi asezonezi cu zeamă de lămâie, ulei, pătrunjel şi sare.

Feliezi muşchiuleţul de porc în 4 porţii. Serveşti cu legumele fierte.