Muşchiuleţ de porc în crustă de migdale

muschiulet de porc jpeg

Migdalele constituie o excelentă sursă de magneziu, mangan, cupru, de vitaminele B2 şi E. Dar ele sunt şi foarte delicioase nu numai în prăjituri, ci şi în mâncăruri. Dacă nu aţi încercat încă o friptură din acest muşchiuleţ de porc în crustă de migdale, tocmai a sosit momentul!

Muşchiuleţ de porc în crustă de migdale - Ingrediente (4 porţii)

1 muşchiuleţ de porc 3 linguri ulei 200 ml lapte 3 ouă 1 lingură făină 100 g pesmetcondimentat 200 g caşcaval uscat 100 g fulgi migdale sare piper

Muşchiuleţ de porc în crustă de migdale - Mod de preparare

Se bat ouăle într-un castron, se adaugă laptele, făina, sare, piper, după gust, şi se amestecă bine. Pe o farfurie plată se pune caşcavalul trecut prin răzătoarea mare, pesmetul condimentat, fulgii de migdale şi se amestecă. Se trece muşchiuleţul prin compoziţia cu ouă, apoi se tăvăleşte prin amestecul de fulgi de migdale, în aşa fel încât bucata de carne să prindă o crustă groasă. Se aşază muşchiuleţul într-o tavă unsă cu ulei şi se pune la cuptor pentru circa 45 de minute, când crusta este bine rumenită. Se serveşte tăiat felii, cu garnitură de legume fierte şi sotate.