Muşchiuleţ de vită în sos de bere la cuptor

muschiulet vita sos bere cuptor jpeg

Dacă nu aţi renunţat la carne şi vă număraţi printre cei gurmanzi, reţeta noastră de muşchiuleţ de vită în sos de bere la cuptor sigur vă va plăcea.

Ingrediente pentru muşchiuleţ de vită în sos de bere la cuptor

1 kg muşchi de vită 5-6 linguri muştar 2-3 linguri ulei 100 ml supă de legume sau de carne 200 ml bere 4 ciuperci mari 4 căţei usturoi 2-3 foi dafin cimbru busuioc sare piper

Mod de preparare pentru muşchiuleţ de vită în sos de bere la cuptor

Se unge muşchiul cu muştar pe toate părţile, se aşază într-un castron acoperit cu folie de aluminiu şi se lasă la frigider două ore, să se frăgezească. Se unge o tavă cu ulei,

se aşază bucata de carne, se adaugă usturoiul feliat, sare, piper, după gust, foile de dafin, cimbru, busuioc, se adaugă supa de legume sau de carne, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru circa 40 de minute, la foc potrivit.

Se întoarce bucata de carne, se adaugă ciupercile tăiate felii mari, berea şi se lasă din nou la cuptor, neacoperită, pentru încă 20 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul format în tavă. Când friptura se rumeneşte şi sosul începe să se îngroaşe, este gata.

Separat, se prepară un piure de cartofi pentru garnitură. Muşchiuleţul de vită în sos de bere la cuptor este suculent şi se serveşte tăiat felii, alături de piureul de cartofi şi sosul din tavă.