Napolitane cu nuci şi caramel

Pentru un moment dulce de răsfăţ nu trebuie să cauzţi scuze. Cum ar fi în cazul acestei reţete de napolitane cu nuci şi caramel o gustare cu care te poţi delecta la orice oră.
Napolitane cu nuci şi caramel - Ingrediente
1 pachet foi de napolitană 300 g zahăr 1 pachet unt 1 lingură pudră de cacao 3 linguri făină 100 g zahăr pudră 200 g alune (sau nuci) măcinate 2-3 linguri lapte 5 ouă
Napolitane cu nuci şi caramel - Cum se prepară
Se caramelizează zahărul, pe foc mic, se stinge cu lapte şi apoi se adaugă untul tăiat bucăţele, făina treptat, amestecând permanent, iar la sfârşit se adaugă alunele (sau nucile) măcinate. Separat, se bat ouăle cu zahărul pudră şi cu pudra de cacao, se amestecă cu compoziţia anterioară şi se fierb împreu-nă, în bain-marie, aproximativ 10 minute, amestecând permanent. Se lasă la răcit.Se ung foile de napolitană cu crema caramel, se aşază una peste alta şi se lasă la frigider 1-2 ore, apoi se taie şi se aşază pe un platou.