Negresă

Negresa jpeg

O prăjitură pe placul tuturor. Este binevenită oricând, se prepară uşor şi este potrivită de servit în postul. Această negresă o poţi prepara şi consuma fără nicio grijă. Spor la gătit!

Ingrediente:

300 g zahăr 100 g ulei 600 g făină 3 linguri cacao 300 ml apă 4 linguri gem acrişor 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă bicarbonat 50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul şi 300 ml apă.

Când amestecul este omogen, adaugi „în ploaie” făina cernută cu pudra de cacao şi nucile mărunţite. Aşezi aluatul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai negresa la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

negresa

După ce se răceşte negresa, presari zahăr pudră.

negresa

Negresa de ciocolata si zmeura

Negresa de ciocolata si zmeura

Negresa cu frisca

Negresa cu frisca

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata