Negresa cu ciocolata

2 captura de ecran din 2019 08 12 la 20 12 59 png png

Îi mulţumim cititoarei noastre Oana Pascale din Bucureşti pentru minunata reţetă de negresă cu ciocolată pe care ne-a trimis-o. Noi o vom încerca cu siguranţă la următoarea ocazie specială. Voi?

Ingrediente:

3ouă 150gunt 150 g ciocolată (54% cacao) 150 g făină 150 g zahar pudră

50gcacao

100 ml lapte

10 g praf de copt

 esență de vanilie, după gust

1 praf de sare

Pentru glazură

 100 g ciocolată

 lapte

Pui 100 g de ciocolată în congelator, o ții doar până se întăreşte, apoi o mixezi până devine pudră, iar pe restul o tai grosier. Ții untul la temperatura camerei, apoi îl mixezi cu zahărul şi cu esența de vanilie până devine spumos, iar zahărul se topeşte.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, în compoziția cu unt şi mixezi bine după fiecare. Combini făina cu cacaua şi cu praful de copt, o în- 3corporezi în amestec, apoi torni, în fir subțire, laptele.

Mixezi albuşurile cu sarea până se întăresc, apoi cu o spatulă le încorporezi în aluat în 2-3 tranşe, în ultima omogenizezi şi ciocolata. Întinzi într-o tavă, de 20x30 cm, hârtie de copt, răstorni aluatul, îl netezeşti şi îl dai la cuptor, la 160 °C, până trece testul scobitorii. Îl scoți şi îl laşi la r4ăcit în tavă, apoi îndepărtezi hârtia şi îl porționezi.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Adaugi lapte, puțin câte puțin, până ajunge la consistența dorită. O torni cu o lingură peste fiecare felie de negresă.