Negresă cu ciocolată

Ciocolata este un produs obţinut din cacao, zahăr, uneori lapte şi diverse arome. Istoria ciocolatei începe cu aproape două mii de ani în urmă, atunci când arborele de cacao era cunoscut doar în America de Sud. Cristofor Columb a fost primul explorator care a gustat boabele de cacao. Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat imediat de succes, deoarece nimeni nu ştia să le folosească. În timp, oamenii au descoperit gustul şi aroma fructelor de cacao şi au început să le prepare sub formă de ciocolată caldă, îmbunătăţită cu diverse arome. În secolul al XIX-lea, o companie englezească a creat formula actuală a ciocolatei. În această idee, desertul nostru de azi este negresa cu ciocolată.
Negresă cu ciocolată - Ingrediente
2 1/2 căni cu apă 1/2 cană ulei 1 1/2 cană zahăr 3 căni făină 3 linguri cacao 1 esenţă rom 1 esenţă lămâie 1 praf de sare 2 pliculeţe praf de copt 250 g ciocolată de menaj 50 g miez de nucă 50 g unt
Negresă cu ciocolată - Cum se prepară
Într-un vas, se amestecă cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua şi zahărul. Se adaugă esenţele, făina, praful de copt şi se omogenizează totul foarte bine. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se introduce la cuptor pentru o oră, la foc potrivit. Ciocolata de menaj se rupe bucăţi şi se topeşte pe aburi cu
50 g de unt. Se toarnă peste prăjitură, se nivelează şi se presară miezul de nucă tăiat bucăţi mici. Se taie numai în momentul în care s-a răcit complet.