Negresă cu ciocolată

negresa ciocolata jpeg

Şi negresa. Gustoasa negresă cu ciocolată, oricând la îndemâna oricui.

Ingrediente

1 cană zahăr 1 cană apă minerală 1/2 cană ulei 4 linguri gem de caise 3 linguri cacao 100 g nuci zdrobite 1 plic praf de copt 1 ½ cană făină 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 200 g ciocolată neagră (ciocolată de casă)

gem de caise

ciocolată de casă

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu apa minerală şi uleiul, apoi se adaugă pe rând gemul de caise, pudra de cacao, făina, praful de copt, nucile zdrobite, zahărul vanilat şi esenţa de rom şi vanilie. Se omogenizează compoziţia de negresă foarte bine.

negresă

Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se nivelează şi se introduce tava cu negresa în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Se lasă negresa cu ciocolată să se răcească, se taie bucăţi şi se glazurează cu ciocolata topită. Negresa cu ciocolată se poate servi şi cu frişcă.

Negresa

Negresa cu crema de vanilie

Negresa cu crema de vanilie

Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos

Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos

Tort cu ciocolata si fistic

Tort cu ciocolata si fistic

sursa foto: Shutterstock