Negresă cu ciocolată

Şi negresa. Gustoasa negresă cu ciocolată, oricând la îndemâna oricui.
Ingrediente
1 cană zahăr 1 cană apă minerală 1/2 cană ulei 4 linguri gem de caise 3 linguri cacao 100 g nuci zdrobite 1 plic praf de copt 1 ½ cană făină 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 200 g ciocolată neagră (ciocolată de casă)
Mod de preparare
Se amestecă zahărul cu apa minerală şi uleiul, apoi se adaugă pe rând gemul de caise, pudra de cacao, făina, praful de copt, nucile zdrobite, zahărul vanilat şi esenţa de rom şi vanilie. Se omogenizează compoziţia de negresă foarte bine.
Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se nivelează şi se introduce tava cu negresa în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute. Se lasă negresa cu ciocolată să se răcească, se taie bucăţi şi se glazurează cu ciocolata topită. Negresa cu ciocolată se poate servi şi cu frişcă.
Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos
Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos
sursa foto: Shutterstock