Negresă cu cireşe şi bezea, un desert irezistibil

negresa jpeg

Nici nu-ţi va veni să crezi că din ingrediente atât de banale poţi face un desert atât de apetisant. Dar această negresă cu cireşe va merita orice efort.

De ce ai nevoie pentru negresă

Pentru crusta crocantă

600 g biscuiţi

50 g zahăr

1 praf de sare

150 g unt

Pentru negresă

200 g făină

200 g unt

3 ouă

150 ml lapte

200 g zahăr

1 praf de copt

50 g cacao

50 ml cola

100 g cireşe

2 tablete de ciocolată

Pentru bezea

3 albuşuri

50 g zahăr

1-2 linguri sirop de cireşe sau de căpşuni

Cum se prepară negresa

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, zahărul şi sarea. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o dai la cuptor 12-14 minute, până când se rumeneşte.

Pentru blat, amesteci untul topit cu laptele şi cola. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi  cacaua, apoi pui ouăle frecate cu zahărul. Torni compoziţia peste blatul din tavă şi o ţii la cuptor 10-15 minute. O scoţi, pui din loc în loc cireşele fără sâmburi  şi torni ciocolata topită. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi siropul şi întinzi bezeaua peste negresă. Dai din nou tava la cuptor până când se rumeneşte bezeaua.

Sursa http://melaniemakes.com

http://melaniemakes.com