Negresă cu magiun
Dacă ţi se face poftă de ceva dulce, nu intra în prima cofetărie! „Savurează˝ pe îndelete reţeta de negresă cu magiun.
Ingrediente
250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri magiun 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt
Pentru glazură
150 g nuci pisate
2 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 lingură ulei
Preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un vas, adaugi praful de copt, torni apa minerală, zahărul pudră, uleiul, magiunul şi cacaua.
Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă rotundă tapetată în prealabil cu ulei şi făină.
Coci în cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Pentru glazură, pui într-o crăticioară toate ingredientele, mai puţin nucile, şi laşi la fiert până când compoziţia capătă consistenţa smântânii, amestecând continuu. Întinzi uniform nucile pisate şi torni glazura de ciocolată.
Tai triunghiuri şi o serveşti rece.