Negresă cu mure şi glazură de brânză

Negresa este o prăjitură simplu de preparat, dar în care pot fi ingrediente, în funcţie de sezon. Vara, murele sau zmeura sunt fructele care vor da savoare acestui desert delicios.
De ce ai nevoie pentru negresă
Pentru blat
300 ml apă minerală
200 g zahăr
600 g făină
3 linguri cacao
6 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Pentru glazură
1 pachet biscuiţi cu ciocolată
400 g cremă de brânză
150 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
100 g mure
Cum se prepară negresa
Dai drumul la cuptor. Combini apa minerală cu uleiul, apoi încorporezi făina amestecată cu zahărul, cacaua, praful de copt şi sarea. La final, torni uleiul.
Separat, mixezi crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră, ouăle şi esenţa de vanilie. Zdrobeşti murele cu restul de zahăr, până obţii un piure.
Întinzi compoziţia de negresă într-o tavă tapetată, presari biscuiţii zdrobiţi şi dai tava la cuptor 15 minute. O scoţi, întinzi un strat de cremă de brânză, piureul de mure şi restul de brânză. Dai din nou tava la cuptor până când prăjitura trece testul scobitorii.