Negresă cu nuci şi ciocolată

negresa jpeg

O prăjitură dulce, apetisantă şi cu multă ciocolată...cine-i poate rezista?

Ingrediente:

1 cană zahăr 1 cană apă minerală 1/2 cană ulei 4 linguri gem de caise 3 linguri cacao 100 g nuci zdrobite 1 plic praf de copt 1 ½ căni făină 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu apa minerală şi uleiul, apoi se adaugă pe rând gemul de caise, pudra de cacao, făina, praful de copt, nucile zdrobite, zahărul vanilat şi esenţa de rom şi vanilie. Se omogenizează compoziţia foarte bine. Se toarnă aluatul într-o tavă medie unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se nivelează şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40-45 minute. Se lasă să se răcească, se taie bucăţi şi se glazurează cu ciocolata topită.

Se poate servi şi cu frişcă.

Dificultate medie

1 tavă

Timp de preparare: 1h