Negresă cu vin roşu şi glazură, reţeta pentru ocazii deosebite

Combinaţia dintre ciocolată şi vin roşu este irezistibilă, mai ales într-o zi în care este sărbătorită dragostea. Iată cum se face negresa cu vin roşu şi glazură!
De ce ai nevoie pentru negresă cu vin roşu şi glazură
Pentru negresă
100 g unt
170 g fulgi de ciocolată
100 g făină
100 g cacao
1 praf de sare
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
300 g zahăr
50 ml vin roşu
Pentru glazură
170 g fulgi de ciocolată
100 g frişcă lichidă
2 linguri vin roşu
cacao, pentru decor
Cum se prepară negresa cu vin roşu şi glazură
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Topeşti untul cu ciocolate pe baie de aburi, apoi dai deoparte. Combini făina cu sarea şi cacaua. Baţi ouăle cu esenţa de vanilie şi zahărul, până când se dizolvă acesta din urmă. Încorporezi ciocolata în crema de ouă, apoi torni vinul. Adaugi treptat făina şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcorit.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi frişca şi vinul, omogenizezi apoi dai deoparte. Laşi la răcorit 5 minute, apoi torni glazura peste negresă şi o laşi peste noapte la frigider.
O tai, având grijă să înmoi cuţitul în apă caldă după fiecare bucată, apoi o pudrezi cu cacao.
Sursa http://www.dessarts.com