Negresă de post, reţeta simplă

negresa de post jpeg

În zilele de post de peste an, încearcă un desert simplu, care se poate prepara şi fără lapte.

Ingrediente

2 căni făină 1 praf de copt 1 cană zahăr 1 praf de sare 2 linguri cacao 1 cană apă ¼ cană ulei esenţă de rom 4 linguri dulceaţă nucă, opţional

Pentru glazură

4 linguri zahăr

½ linguri apă

2 linguri cacaco

1 linguriţă ulei

Preparare

Amesteci într-un bol ingredientele uscate. Adaugi treptat apa, uleiul, esenţa şi dulceaţa. Dacă preferi, pui şi nucă tăiată grosier. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi laşi prăjitura la copt 35-40 de minute. Cât timp se răcoreşte după coacere, pregăteşti glazura. Pe foc mic, pui zahărul cu apa. Când s-a topit zahărul, dai deoparte şi adaugi cacaua şi uleiul. Întinzi glazura peste negresă şi presari nucă măcinată.

Foto: 123RF