Negresă de post, reţeta simplă

În zilele de post de peste an, încearcă un desert simplu, care se poate prepara şi fără lapte.
Ingrediente
2 căni făină 1 praf de copt 1 cană zahăr 1 praf de sare 2 linguri cacao 1 cană apă ¼ cană ulei esenţă de rom 4 linguri dulceaţă nucă, opţional
Pentru glazură
4 linguri zahăr
½ linguri apă
2 linguri cacaco
1 linguriţă ulei
Preparare
Amesteci într-un bol ingredientele uscate. Adaugi treptat apa, uleiul, esenţa şi dulceaţa. Dacă preferi, pui şi nucă tăiată grosier. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi laşi prăjitura la copt 35-40 de minute. Cât timp se răcoreşte după coacere, pregăteşti glazura. Pe foc mic, pui zahărul cu apa. Când s-a topit zahărul, dai deoparte şi adaugi cacaua şi uleiul. Întinzi glazura peste negresă şi presari nucă măcinată.
Foto: 123RF