Noddles cu vită şi brocoli

beef broccoli yakiudon 2 602x338 jpeg

Sosul de soia împreună cu friptura şi brocoliul sunt o combinaţie delicioasă! O reţetă de inspiraţie chinezească, în care se pot folosi atât paste cu ou, cât şi tăiţei din orez. Iată ingredientele:

500 g tăiţei de orez sau paste cu ou

90 g sos de soia

3 căţei de usturoi

sucul de la două lămâi

1 linguriţă de sos Sriracha

1 linguriţă miere

3 linguriţe ulei de susan

1 linguriţă amidon de porumb

1 căpăţână de brocoli

350 g carne de vită tăiată feliuţe subţiri

image

Într-o oală mare, pune apă cu sare şi las-o să fiarbă, apoi pune tăiţeii şi găteşte-i conform indicaţiilor de pe pachet. Scurge-i şi pune-i la loc în oală.

Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, usturoiul, miere, sosul Sriracha şi 2 linguriţe de ulei de susan, apoi pune amidonul de porumb şi lasă totul deoparte.

Într-o tigaie încinsă pune uleiul de susan rămas şi găteşte carnea pentru 3-5 minute. Adaugă brocoli şi 2 linguri de apă şi găteşte totul încă 5 minute. Redu focul şi pune tăiţeii apoi sosul. Amestecă totul, opreşte focul şi serveşte cu pătrunjel deasupra şi felii de lime.