Nuggets de pui la cuptor cu parmezan

Nuggets de pui la cuptor cu parmezan jpeg

Nu trebuie să ieşi neapărat în oraş pentru a te bucura de o porţie delicioasă de nuggets de pui. Încearcă reţeta care va încânta papilele gustative ale celor dragi, chiar la tine acasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti nuggets de pui la cuptor cu parmezan

450 g piept de pui

50 g pesmet

parmezan, după gust

15 ml ulei de măsline

sare, după gust

45 g făină

2 ouă

30 g maioneză

sos de usturoi, după gust

ketchup, după gust

sos picant, opţional

Cum prepari nuggets de pui la cuptor cu parmezan

Combini sosul de usturoi, ketchup-ul, maioneza şi sosul picant, după gust şi laşi deoparte. Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Tai pieptul de pui în bucăţi de aproximativ 5 cm. Presari pesmet într-un strat subţire pe o tavă, apoi dai la cuptor 3 minute. Transferi într-un bol şi îl amesteci cu parmezan şi sare, după gust. Torni uleiul peste şi mixezi bine. Aşezi făina şi ouăle în vase separate.

Poziţionezi peste tava în care ai gătit pesmetul un grătar. Iei fiecare bucată de pui şi o dai prin făină, ou şi la final pesmet. Le pui pe grătar şi le laşi la cuptor 12-14 minute, întorcându-le din când în când. Serveşti cu sos şi extra parmezan.

Sursa http://rasamalaysia.com