Omletă

Ingrediente: 2 cartofi potriviţi ca mărime, 5 ouă, 3 linguri ulei, 2 roşii mari bine coapte, 1 ardei gras roşu, 2 fire de ceapă verde, ½ legătură pătrunjel, 2 linguri smântână (opţional), sare, piper
Mod de preparare:Timp de preparare: 30 min Numar portii: 4 Complexitate: usoara
Cureţi cartofii de coajă, îi tai rondele subţiri şi îi prăjeşti în uleiul bine încins, fără a-i rumeni. Scoţi cartofii din grăsime şi îi aşezi într-o tigaie mare de teflon.
În locul cartofilor, căleşti ceapa tăiată rondele subţiri, apoi o amesteci, într-un castron, cu ouăle bătute, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust. Torni acest amestec peste cartofii din tigaie şi laşi să se coacă, sub capac, circa 3-4 minute pe fiecare parte (sau o poţi introduce la cuptor până se încheagă bine şi se rumeneşte pe margini).
Răstorni omleta pe un platou cald şi o serveşti caldă, simplă sau cu smântână.