Omletă cu mazăre
Poate mazărea nu este chiar prima opţiune pentru micul dejun, însă adăugată în reţeta de omletă pe care ţi-o propunem oferă un gust deosebit, fiind şi foarte săţioasă!
Ingrediente
4 ouă 1 lingură smântână 100 g caşcaval ras 100 g mazăre 1 lingură ulei sare piper piure de cartofi, opţional salată de roşii cu ceapă
Mod de preparare
Fierbi mazărea într-un vas cu apă şi sare, o scurgi bine şi o laşi să se răcească. Baţi ouăle cu smântâna şi caşcavalul, adaugi sare şi piper, după gust şi pui amestecul într-o tigaie încinsă cu ulei. Prăjeşti omleta pe ambele părţi şi o scoţi pe farfurie, aşezi mazărea, apoi o îndoi.
O serveşti alături de piure de cartofi şi o salată proaspătă de roşii cu ceapă.
Foto: Profimedia