Omletă la cuptor cu bacon
Iată o alternativă a omletei tradiţionale, care te va cuceri cu noile arome!
Pentru 4 porţii Timp de preparare 50 minute
Ingrediente
8 felii de bacon( afumat sau nu)
2 cartofi dulci medii
8 ouă
1 ceapă roşie mare
½ cană lapte de migdale, neîndulcit
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Preîncălzeşte grătarul la foc mediu, iar cuptorul la 180 grade C. Pune pe grătar feliile de bacon şi lasă-le timp de 10-15 minute, până devin crocante. Între timp, curăţă şi toacă mărunt ceapa.
Între timp curăţă cartofii şi rade-i. Când e gata baconul, pune-l pe o farfurie curată. Scapă de excesul de grăsime cu ajutorul unor şerveţele de bucătărie.
Într-un bol mare, bate ouăle şi amestecă-le cu laptele de migdale. Apoi adaugă ceapa şi cartofii şi amestecă bine. Taie baconul în bucăţele mici. Adaugă baconul peste amestecul de ouă şi legume.
Unge un vas pentru cuptor cu ulei de măsline în interior. Toarnă ouăle în vasul uns. Pune amestecul la copt pentru 40-50 de minute.
Sursa: http://www.theroadtolesscake.com